Hus & hem

Bygg hus precis som du önskar

Sjömarkenshus har utvecklat en husbyggsats som är flexibelt och som är direkt anpassat till de krav vad det gäller dagens normer och standard. En väl genomtänkt konstruktion där nytt skapat material och nya teknologier leder till byggandet av energi- och kostnadseffektiva hus, i enlighet, förstås, med kundens önskemål.

En central roll i detta byggsystem är husbyggsatser, dvs. tillverkning av komponenter som kunden själv eller en byggfirma kan använda i husbyggandet. Med välplanerade och miljöanpassade delar och lösningar ger detta byggsystem kunden möjligheten att bygga med exakttillverkade och numrerade detaljer där väl detaljerade arbetsritningar visar vägen.

Sjömarkenshus byggsystem tillämpar sig framför allt när det gäller byggande av lösvirkeshus, med fördelar som att bygga på plats, med färdigproducerade detaljer och komponenter. En bra och effektiv isolering faktor bidrar samtidigt till en låg kostnad när det gäller både boende och energikonsumtion.

Komponenten i detta byggsystem är stommen. Det som en gång i tiden var trä som lösvirkesbyggande har ersatts med den så kallad FlexiBeam Lättbalk, en detalj som utgör själva strukturen i huset. Denna lättbalk kan variera i bredd och höjd och anpassar sig till olika behov baserat på bärighet, konstruktionsdetaljer, isolering, mm. Genom användning av FlexiBeam Lättbalken vinner man cirka 15 % bara i isoleringsförmåga.

Köp bra pellets på nätet till ett vettigt pris

Det värmer i hjärtat… eller mycket mer korrekt, det värmer i pannan med Derome Pellets!

Med en lång erfarenhet som sträcker sig tillbaka till 1940-talet är Derome Pellets en utav de mest eftertraktade pellets leverantörer i Sverige. Med granspån som Deromegruppens egna sågverk levererar tillverkar Derome Pellets produkter med hög kvalitet Material som tallspån, barkinnehållande, stamved används inte vid tillverkning av pellets utan enbart ren såg och kutterspån av gran. Tillverkningen äger rum under speciella och kontrollerade former för en högre kvalitetsnivå. Resultatet för kunden blir en alltmer jämnare och stabilare värme i pannan.

Med kunder som fjärrvärmeanläggningar, villaägare eller nätvärmecentraler levereras pellets både i säckar eller i lösvikt via bulkbilar. Spridningen av produkten är stor genom landet tack vare det stora nätverket av återförsäljare. Bara i sydvästra Sverige finns återförsäljare av Derome Pellets produkter i cirka 40 orter.

En väldigt viktig del i hela produktionen av pellets på Derome Pellets är just allt miljöarbetet och kretsloppstänkandet som präglar hela verksamheten. Jämfört med fossila bränsle som olja, kol eller gas är trädbränsle en förnyelsebar form av energi och då blir belastningen på miljön inte lika stor. Den mängd koldioxid som frigörs i atmosfären genom förbränning av pellets tas upp av träd senare som en naturlig process vilket ger ingen extra belastning i form av växthuseffekt.

Råspontsluckor till bra priser

Köp din råspontlucka hos oss på Derome Timber. Vi var först ut i Sverige med att erbjuda våra kunder en råspontlucka typgodkänd för hållfasthetsklass C14. Vi kallar den Deromeluckan. Vi har PROTECT som är ett bra alternativ till obehandlade råspontluckor i de fall råspontluckorna utsätts för yttre klimatpåverkan i form at vind och fukt under byggtiden. En annan variant av Deromeluckan som vi har är TAKFOT som tillverkas av bräder som är sorterade enligt sort AB vilket gör att den klarar kraven, för synlig undersida i taksprång enlig HUS AMA. Våra Deromelucka har mycket bra och förmånliga priser.  TAKFOT är en grundmålad råspontlucka, PROTECT Grön-Fri-behandlas sen har vi även en STANDARD. Läs mer om Deromeluckan på vår sajt. Har du några frågor ska du självklart höra av dig till oss. Välkommen!

Hitta lägenheter

Andrahand.se är en tjänst för dig som vill hyra ut eller hyra en lägenhet i andra hand. På vår sida hittar du objekt från hela landet, och inte bara lägenheter även om det är huvudsaken. Du finner även andra typer av bostäder som villor, stugor och enkla rum.

Läs mer

Isolerproffs

Med över 10000 entreprenader inom isolering och 30 år i branschen kan vi väldigt mycket om isolering. Vår erfarenhet kommer inte bara från stora fastigheter utan vi har även gjort många isoleringsjobb för villaägare och framförallt bostadsrättsföreningar.

Att jobba med lösullsisolering

Lösullen är en enkel och effektiv sparåtgärd som genomförs utan större påverkan på boendet eller ingrepp i huset.

Läs mer

Hyr ditt boende hos Övikshem

Övikshem AB är det kommunala bostadsföretaget i Örnsköldsvik. Vi äger och förvaltar 3 400 bostäder, däri räknat 30 möblerade lägenheter och 240 studentbostäder. Läs mer